Web Analytics

מאמרים נוספים

אזרחות איטלקית מתוקף נישואים לאזרח איטלקי

אם אתה נשוי לאזרח איטלקי, אתה זכאי לאזרחות לאחר שנתיים של נישואין במידה והנך מתגורר באיטליה (התקופה מתקצרת לשנה במקרה וישנם ילדים משותפים) ו 3 שנים אם אתה מתגורר בחו"ל (התקופה מתקצרת לשנה וחצי במקרה וישנם ילדים משותפים). אם הנך מתגורר בחו"ל, על בן / בת זוגך להיות רשום/ה ב- (A.I.R.E (L'Anagrafe degli Italiani Residenti all'Estero בקונסוליה האיטלקית בתל אביב או בירושלים. בתאריך 5 באוקטובר נכנס לתוקף חוק מס' 113 (חוק סאלביני) שהפך  לחוק מספר. 132 ב -1 בדצמבר 2018 אשר מכיל בתוכו שינוים חשובים בהקשר הגשת הבקשה ופרק הזמן לקבלת האזרחות

המשך לקרוא >

אזרחות איטלקית מכח הורשה (Jus Sanguinis)

משרדנו מקבל לעתים קרובות שאלות בנוגע לאזרחות איטלקית  מכח הורשה: "סבא שלי נולד באיטליה לאזרחים איטלקים ולאחר מכן עלה לארץ. האם  גם אני וילדי יכולים לקבל  אזרחות איטלקית ולהוציא דרכון איטלקי?" אם זה מתוך נוסטלגיה, הרצון להתגורר או לעבוד או בכל מקום באיחוד האירופיץ.  ישראלים  , צאצאים של אזרחים איטלקים מאיטליה, לוב, מצרים, רודוס וטוניסיה יכולים לרכוש את האזרחות מתוקף מוצאם או מכח קשר הדם (Jus Sanguinis)  ולהנות מכל האפשרויות שמציע הדרכון האירופאי

המשך לקרוא >

דרכון איטלקי | שאלות ותשובות

דרכון איטלקי הוא אחד הדרכונים הטובים ביותר בעולם, על פי מדד המדרג כמה בכמה מדינות כל דרכון מאפשר לבעליו לבקר ללא צורך באשרה . הדרכון האיטלקי מאפשר לבעליו לבקר ב 187 מדינות ללא צורך בויזה ובכך מציב אותו בשנת 2019 במקום הרביעי על פי מדד זה יחד עם דנמרק, פינלנד, ספרד ושבדיה.

איטליה  ירדה מקום אחד בשנת 2018  מקום אחד מאז תחילת השנה, למרות שאזרחיה עדיין  יכולים עדיין לבקר באותו מספר של מדינות. מה ששינה את הדירוג הוא כי בעלי הדרכון החזקים ביותר בעולם - היפנים - הורשו לאחרונה לבקשר במינאמר ללא צורך בויזה.

המשך לקרוא >

הכרה באזרחות איטלקית לצאצאיהם של נשים איטלקיות שנולדו לפני 1948

מאת עו"ד לוקרציה קארולי

על פי החוק האיטלקי, אישה ממוצא איטלקי שנולדה לפני 1 בינואר 1948 (התאריך שבו איטליה הפכה לרפובליקה) יכולה רק להעביר את האזרחות איטלקית לילדיה שנולדו לאחר 1 בינואר 1948. עד לאחרונה, אלו שנולדו לפני תאריך זה לא היו זכאים לאזרחות איטלקית למעט מקרים שבהם האב היה ללא אזרחות כלשהי (apolide/statelss) או שחוקי האזרחות של ארצו לא העניקו את האזרחות לאשתו ולילדיו. כמוכן, גם נשים איטלקיות שנשאו לאזרחים זרים איבדו את אזרחותם ובכך נכפתה עליהן אזרחותו של הבעל.

 

בשנת 2009 חלה התפתחות חשובה בהקשר לחוק זה. בית המשפט העליון באיטליה (corte di cassazione) קבע  כי החוק מפלה את הנשים האיטלקיות בכך שהוא שולל מהן את הזכות להעביר אזרחות לילדיהן. בית המשפט העליון ברומא פסק כי אפליה זו חייבת להיפסק והכיר בזכותם של צאצאיהם של נשים איטלקיות שנולדו לפני 1948 לקבל את בדרכון האיטלקי.  כיום, קטגוריה זו של אנשים יכולים למעשה לממש את זכותם  לאזרחות האיטלקית  באמצעות תביעה בית המשפט האיטלקי ולדרוש מהרשויות באיטליה להכיר באזרחותם. אזרחים זרים השוהים בחו"ל יכולים לפנות לבית המשפט באמצעות משרדנו ללא צורך בנוכחות פיזית באיטליה

 

חשוב לציין שכל בני המשפחה (אחים, אחיות, בני דודים, וכו') אשר הינם צאצאים ישירים לאותה אישה איטלקית יכולים להצטרף לתביעה ואין צורך במשפט עבור כל בן משפחה בנפרד.

 

השבת האזרחות האיטלקית בדרך זו חייבת להתבצע אך ורק דרך מערכת בתי המשפט באיטליה על יד עורך דין איטלקי הנמצא פיזית באיטליה אשר רשום בלשכת עורכי הדין באיטליה.

 

משרדנו עוסק בהשבת האזרחות האיטלקית לצאצאיהם של אזרחים איטלקים גם במקרים מאד מורכבים של יוצאי לוב, מצרים, רודוס ועוד. משרדנו הינו בעל נסיון עשיר רב שנים  עם הצלחה מוכחת התומך ומייצג לקוחות ישראלים בתחום זה מול הקונסוליות האיטלקיות ברחבי העולם ובתי המשפט ברחבי איטליה.

צוות המשרד ישמח לעמוד לרשותך  לכל למידע נוסף

צור קשר

הכרה באזרחות  לצאצאיהם של נשים איטלקיות שנולדו לפני 1948

מאת עו"ד לוקרציה קארולי

על פי החוק האיטלקי, אישה ממוצא איטלקי שנולדה לפני 1 בינואר 1948 (התאריך שבו איטליה הפכה לרפובליקה) יכולה רק להעביר את האזרחות איטלקית לילדיה שנולדו לאחר 1 בינואר 1948. עד לאחרונה, אלו שנולדו לפני תאריך זה לא היו זכאים לאזרחות איטלקית למעט מקרים שבהם האב היה ללא אזרחות כלשהי (apolide/statelss) או שחוקי האזרחות של ארצו לא העניקו את האזרחות לאשתו ולילדיו. כמוכן, גם נשים איטלקיות שנשאו לאזרחים זרים איבדו את אזרחותם ובכך נכפתה עליהן אזרחותו של הבעל.

 

בשנת 2009 חלה התפתחות חשובה בהקשר לחוק זה. בית המשפט העליון באיטליה (corte di cassazione) קבע  כי החוק מפלה את הנשים האיטלקיות בכך שהוא שולל מהן את הזכות להעביר אזרחות לילדיהן. בית המשפט העליון ברומא פסק כי אפליה זו חייבת להיפסק והכיר בזכותם של צאצאיהם של נשים איטלקיות שנולדו לפני 1948 לקבל את בדרכון האיטלקי.  כיום, קטגוריה זו של אנשים יכולים למעשה לממש את זכותם  לאזרחות האיטלקית  באמצעות תביעה בית המשפט האיטלקי ולדרוש מהרשויות באיטליה להכיר באזרחותם. אזרחים זרים השוהים בחו"ל יכולים לפנות לבית המשפט באמצעות משרדנו ללא צורך בנוכחות פיזית באיטליה

 

חשוב לציין שכל בני המשפחה (אחים, אחיות, בני דודים, וכו') אשר הינם צאצאים ישירים לאותה אישה איטלקית יכולים להצטרף לתביעה ואין צורך במשפט עבור כל בן משפחה בנפרד. חשוב לציין

 

השבת האזרחות האיטלקית בדרך זו חייבת להתבצע אך ורק דרך מערכת בתי המשפט באיטליה על יד עורך דין איטלקי הנמצא פיזית באיטליה אשר רשום בלשכת עורכי הדין באיטליה.

 

משרדנו עוסק בהשבת האזרחות האיטלקית לצאצאיהם של אזרחים איטלקים גם במקרים מאד מורכבים של יוצאי לוב, מצרים, רודוס ועוד. משרדנו הינו בעל נסיון עשיר רב שנים  עם הצלחה מוכחת התומך ומייצג לקוחות ישראלים בתחום זה מול הקונסוליות האיטלקיות ברחבי העולם ובתי המשפט ברחבי איטליה.

דרכון איטלקי | שאלות ותשובות

אזרחות איטלקית מכח הורשה - Jus Sanguinis

אזרחות איטלקית מתוקף נישואים לאזרח איטלקי

אם את/ה נשוי/ה לאזרח איטלקי, את/v זכאי/ת לאזרחות לאחר שנתיים של נישואין (התקופה מתקצרת לשנה במקרה וישנם ילדים משותפים) במידה את/ה גר/ה באיטליה ו 3 שנים אם את/ה מתגורר בחו"ל (התקופה מתקצרת לשנה וחצי במקרה וישנם ילדים משותפים). אם הנך מתגורר/ת בחו"ל, על בן / בת זוגך להיות רשום/ה ב- (A.I.R.E (L'Anagrafe degli Italiani Residenti all'Estero בקונסוליה האיטלקית בתל אביב או בירושלים. בתאריך 5 באוקטובר נכנס לתוקף חוק מס' 113 (חוק סאלביני) שהפך  לחוק מספר. 132 ב -1 בדצמבר 2018 אשר מכיל בתוכו שינוים חשובים בהקשר הגשת הבקשה ופרק הזמן לקבלת האזרחות

משרדנו מקבל לעתים קרובות שאלות בנוגע לאזרחות איטלקית  מכח הורשה: "סבא שלי נולד באיטליה לאזרחים איטלקים ולאחר מכן עלה לארץ. האם  גם אני וילדי יכולים לקבל  אזרחות איטלקית ולהוציא דרכון איטלקי?"

אם זה מתוך נוסטלגיה, הרצון להתגורר או לעבוד או בכל מקום באיחוד האירופיץ.  ישראלים  , צאצאים של אזרחים איטלקים מאיטליה, לוב, מצרים, רודוס וטוניסיה יכולים לרכוש את האזרחות מתוקף מוצאם או מכח קשר הדם (Jus Sanguinis)  ולהנות מכל האפשרויות שמציע הדרכון האירופאי

אם את/ה נשוי/ה לאזרח איטלקי, את/v זכאי/ת לאזרחות לאחר שנתיים של נישואין (התקופה מתקצרת לשנה במקרה וישנם ילדים משותפים) במידה את/ה גר/ה באיטליה ו 3 שנים אם את/ה מתגורר בחו"ל (התקופה מתקצרת לשנה וחצי במקרה וישנם ילדים משותפים). אם הנך מתגורר/ת בחו"ל, על בן / בת זוגך להיות רשום/ה ב- (A.I.R.E (L'Anagrafe degli Italiani Residenti all'Estero בקונסוליה האיטלקית בתל אביב או בירושלים. בתאריך 5 באוקטובר נכנס לתוקף חוק מס' 113 (חוק סאלביני) שהפך  לחוק מספר. 132 ב -1 בדצמבר 2018 אשר מכיל בתוכו שינוים חשובים בהקשר הגשת הבקשה ופרק הזמן לקבלת האזרחות