Web Analytics

23 מרץ 2018

אזרחות איטלקית מתוקף נישואים לאזרח איטלקי

מאת עו"ד לוקרציה קארולי

אישה בעלת אזרחות זרה שנישאה לאזרח איטלקי לפני ה27 באפריל 1983 רכשה באופן אוטומטי את האזרחות האיטלקית למעט מקרים של גירושים, פרידה ושבן הזוג לא נפטר לפני 27 באפריל 1983 (חוק 555/1912 העניק אזרחות איטלקית בנישואין לנשים בלבד)

 

לעומת זאת חוק מס' 91 מיום 5 בפברואר 1992 קובע כי בן/בת זוג של אזרח איטלקי (בעל/ת אזרחות זרה או ללא אזרחות - apolide/stateless) רשאי/ת להגיש בקשה לאזרחות איטלקית לאחר ששהה באופן חוקי באיטליה לפחות שישה חודשים, או לאחר שלוש שנים מתאריך הנישואין אם הוא מתגורר/ת בחו"ל. לאחרונה קוצרה הדרישה במקרים של בני זוג נשואים עם ילדים לשנה וחצי לעומת שלוש לבני זוג ללא ילדים

 

ישנם שני הליכים שונים בהתאם למינו של המבקש ותאריך הנישואין:

 

א. אזרחות איטלקית לנשים שנישאו לפני 27 באפריל 1983

במקרים אלו ההליך הינו דיי פשוט ויש צורך בפרטים הבאים:

  • הגשת בקשה (Application) יחד עם צילום של דרכון
  • תעודת לידה של מגיש הבקשה מתורגמת לאיטלקית בתוספת אפוסטיל ממשרד החוץ
  • תמצית רישום הנישואים שהונפקה על ידי הישוב (COMUNE) באיטליה שבה רשום בן/בת הזוג האיטלקי ESTRATTO PER RIASSUNTO DELL’ATTO DI MATRIMONIO

 

ב. גברים שנישאו לנשים איטלקיות (בכל תאריך נתון) ולנשים שנישאו לגברים איטלקים אחרי 27 באפריל, 1983

הליך זה מורכב יותר ומפורט באתר השגרירות האיטלקית בישראל: אזרחות איטלקית מתוקף נישואים

 

מאמרים נוספים