Web Analytics

מאמרים נוספים

אזרחות איטלקית מכח הורשה - Jus Sanguinis

משרדנו מקבל לעתים קרובות שאלות בנוגע לאזרחות איטלקית  מכוח הורשה: "סבא שלי נולד באיטליה לאזרחים איטלקים ולאחר מכן עלה לארץ. האם אני וילדי יכולים לקבל  אזרחות איטלקית ולהוציא דרכון איטלקי?" אם זה מתוך נוסטלגיה או הרצון להתגורר או לעבוד או בכל מקום באיחוד האירופי.  ישראלים  , צאצאים של אזרחים איטלקים מאיטליה, לוב, מצרים, רודוס וטוניסיה יכולים לרכוש את האזרחות מתוקף מוצאם או מתוקף קשר הדם (Jus Sanguinis)  ולהנות מכל האפשרויות שמציע הדרכון האירופאי

המשך לקרוא >

הכרה באזרחות איטלקית לצאצאיהם של נשים איטלקיות שנולדו לפני 1948

החוק הנוכחי המעניק אזרחות האיטלקית מתוקף הורשה, קובע כי נשים יכולות להחזיק אך לא להעביר את אזרחותם לילדיהם שנולדו לפני 1 בינואר 1948, תאריך שבו איטליה הפכה לרפובליקה. על פי חוק האזרחות משנת 1912, רק גברים הורשו להעביר את האזרחות האיטלקית לילדיהם. לא זו בלבד שמדובר באפליה ברורה כנגד זכויותיהם של נשים בהשוואה לגברים איטלקים, קיימים מקרים שבמשפחה אחת ישנם צאצאים אשר עומדים בתנאים לקבלת האזרחות האיטלקית לעומת אחיהם/אחיותיהם שנולדו לפני שנת 1948 ואשר אינם עומדים בתנאים בהתאם לחוק זה. ניתן להתגבר על בעיה זו בהיעדר חקיקה מתקנת  על ידי בית המשפט האיטלקי.

המשך לקרוא >

אזרחות איטלקית מתוקף נישואים לאזרח איטלקי

אם את/ה נשוי/ה לאזרח איטלקי, את/v זכאי/ת לאזרחות לאחר שנתיים של נישואין (התקופה מתקצרת לשנה במקרה וישנם ילדים משותפים) במידה את/ה גר/ה באיטליה ו 3 שנים אם את/ה מתגורר בחו"ל (התקופה מתקצרת לשנה וחצי במקרה וישנם ילדים משותפים). אם הנך מתגורר/ת בחו"ל, על בן / בת זוגך להיות רשום/ה ב- (A.I.R.E (L'Anagrafe degli Italiani Residenti all'Estero בקונסוליה האיטלקית בתל אביב או בירושלים. בתאריך 5 באוקטובר נכנס לתוקף חוק מס' 113 (חוק סאלביני) שהפך  לחוק מספר. 132 ב -1 בדצמבר 2018 אשר מכיל בתוכו שינוים חשובים בהקשר הגשת הבקשה ופרק הזמן לקבלת האזרחות

המשך לקרוא >

דרכון איטלקי | שאלות ותשובות

מאת עו"ד לוקרציה קארולי

לנוחיותכם אוסף של שאלות ותשובות נפוצות  בהקשר לדרכון האיטלקי שאספנו על סמך פניות של לקוחות שונים במהלך השנים.

שאלה: מה משמעות המושג Jus Sanguinis?

תשובה: בלטינית - דין הדם ומקורו מהמשפט הרומי הקובע שאזרחותו של אדם נקבעת על פי מוצאו האטני, בניגוד ל-Jus Soli, דין הקרקע המגדיר את אזרחותו של הפרט לפי מקום הולדתו. חוק האזרחות האיטלקי מבוסס על דין הדם. כלומר צאצאיו של אזרח איטלקי זכאים לאזרחות איטלקית ללא קשר למקום נולדתם

 

שאלה: האם אני יכול לקבל את האזרחות האיטלקית יחד עם בני משפחה אחרים בו זמנית?

תשובה: כן. כל צאצאיו בקו ישיר של אזרח איטלקי יהיו זכאים לאזרחות איטלקית. למשל, אם סבך היה אזרח איטלקי, כך גם אביך, אתה, ילדיך, נכדיך וכו' יהיו אזרחים איטלקים (אלא אם כן השרשרת נקטעה משום שאחד הצאצאים הודיע רשמית לרשויות האיטלקיות שהינו מוותר על אזרחותו.

 

שאלה: כמה זמן יש להמתין להנפקת הדרכון האיטלקי מהרגע שהרשויות האיטלקיות הכירו באזרחות האיטלקית שלי?

תשובה: משך הזמן שיש להמתין להנפקת הדרכון האיטלקי תלויה בעומס העבודה בשגרירות איטליה בתל אביב. בעבר חווינו מקרים בהם הונפק הדרכון האיטלקי ללקוחותינו מידית עם הכרת האזרחות.

 

שאלה: יש לי אזרחות כפולה, באיזה דרכון עלי להשתמש בנסיעות לחו"ל?

תשובה: על פי חוק, כאזרח איטלקי עליך לצאת ולהיכנס לאיטליה עם הדרכון האיטלקי שברשותך. כך גם המצב במדינת ישראל שבה עליך לצאת ולהיכנס עם הדרכון הישראלי שברשותך.

 

שאלה: אני אזרח ישראלי שנשוי לאזרחית איטליה. האם אני זכאי לאזרחות איטלקית?

תשובה: כן. במידה והנך מתגורר באיטליה תהיה זכאי לקבל את האזרחות האיטלקית לאחר שישה חודשים של שהיה רצופה או לאחר שלוש שנים במקרה שהנך מתגורר מחוץ לאיטליה.

 

שאלה: האם האזרחות האיטלקית נשללת במקרה של גירושים?

תשובה: לא. אם קיבלת את האזרחות האיטלקית מתוקף נישואיך לאזרח איטלקי והשלמת את התהליך, האזרחות לא תישלל ממך לאחר גירושים.

 

שאלה: סבתי נישאה לאזרח זר לפני ינואר 1948 האם היא איבדה את האזרחות האיטלקית?

תשובה: לא! בעבר נשים איטלקיות שנשאו לאזרחים זרים לפני 1948 איבדו את האזרחות האיטלקית וקיבלו עליהן את האזרחות הזרה של הבעל. ב-25 בפברואר 2009 קבע בית המשפט העליון באיטליה (Corte di cassazione) שיש להפסיק את האפליה נגד אותם נשים ולהשיב להם את האזרחות האיטלקית. עד ליום זה לא ישם משרד הפנים האיטלקי את פסיקת בית המשפט העליון ולכם אין אפשרות להשיב את האזרחות האיטלקית לנשים אלו ולצאצאיהם בערוץ הקונסולרי אלא באמצעות משפט בבית הדין באיטליה.

צוות המשרד ישמח לעמוד לרשותך  לכל למידע נוסף

צור קשר

דרכון איטלקי | שאלות ותשובות

מאת עו"ד לוקרציה קארולי

שאלה: מה משמעות המושג Jus Sanguinis?

תשובה: בלטינית - דין הדם ומקורו מהמשפט הרומי הקובע שאזרחותו של אדם נקבעת על פי מוצאו האטני, בניגוד ל-Jus Soli, דין הקרקע המגדיר את אזרחותו של הפרט לפי מקום הולדתו. חוק האזרחות האיטלקי מבוסס על דין הדם. כלומר צאצאיו של אזרח איטלקי זכאים לאזרחות איטלקית ללא קשר למקום נולדתם

 

שאלה: האם אני יכול לקבל את האזרחות האיטלקית יחד עם בני משפחה אחרים בו זמנית?

תשובה: כן. כל צאצאיו בקו ישיר של אזרח איטלקי יהיו זכאים לאזרחות איטלקית. למשל, אם סבך היה אזרח איטלקי, כך גם אביך, אתה, ילדיך, נכדיך וכו' יהיו אזרחים איטלקים (אלא אם כן השרשרת נקטעה משום שאחד הצאצאים הודיע רשמית לרשויות האיטלקיות שהינו מוותר על אזרחותו.

 

שאלה: כמה זמן יש להמתין להנפקת הדרכון האיטלקי מהרגע שהרשויות האיטלקיות הכירו באזרחות האיטלקית שלי?

תשובה: משך הזמן שיש להמתין להנפקת הדרכון האיטלקי תלויה בעומס העבודה בשגרירות איטליה בתל אביב. בעבר חווינו מקרים בהם הונפק הדרכון האיטלקי ללקוחותינו מידית עם הכרת האזרחות.

 

שאלה: יש לי אזרחות כפולה, באיזה דרכון עלי להשתמש בנסיעות לחו"ל?

תשובה: על פי חוק, כאזרח איטלקי עליך לצאת ולהיכנס לאיטליה עם הדרכון האיטלקי שברשותך. כך גם המצב במדינת ישראל שבה עליך לצאת ולהיכנס עם הדרכון הישראלי שברשותך.

 

שאלה: אני אזרח ישראלי שנשוי לאזרחית איטליה. האם אני זכאי לאזרחות איטלקית?

תשובה: כן. במידה והנך מתגורר באיטליה תהיה זכאי לקבל את האזרחות האיטלקית לאחר שישה חודשים של שהיה רצופה או לאחר שלוש שנים במקרה שהנך מתגורר מחוץ לאיטליה.

 

שאלה: האם האזרחות האיטלקית נשללת במקרה של גירושים?

תשובה: לא. אם קיבלת את האזרחות האיטלקית מתוקף נישואיך לאזרח איטלקי והשלמת את התהליך, האזרחות לא תישלל ממך לאחר גירושים.

 

שאלה: סבתי נישאה לאזרח זר לפני ינואר 1948 האם היא איבדה את האזרחות האיטלקית?

תשובה: לא! בעבר נשים איטלקיות שנשאו לאזרחים זרים לפני 1948 איבדו את האזרחות האיטלקית וקיבלו עליהן את האזרחות הזרה של הבעל. ב-25 בפברואר 2009 קבע בית המשפט העליון באיטליה (Corte di cassazione) שיש להפסיק את האפליה נגד אותם נשים ולהשיב להם את האזרחות האיטלקית. עד ליום זה לא ישם משרד הפנים האיטלקי את פסיקת בית המשפט העליון ולכם אין אפשרות להשיב את האזרחות האיטלקית לנשים אלו ולצאצאיהם בערוץ הקונסולרי אלא באמצעות משפט בבית הדין באיטליה.

צור קשר

אזרחות איטלקית מתוקף נישואים

הכרה באזרחות  לצאצאיהם של נשים איטלקיות שנולדו לפני 1948

אזרחות איטלקית מכח הורשה - Jus Sanguinis

אם את/ה נשוי/ה לאזרח איטלקי, את/v זכאי/ת לאזרחות לאחר שנתיים של נישואין (התקופה מתקצרת לשנה במקרה וישנם ילדים משותפים) במידה את/ה גר/ה באיטליה ו 3 שנים אם את/ה מתגורר בחו"ל (התקופה מתקצרת לשנה וחצי במקרה וישנם ילדים משותפים). אם הנך מתגורר/ת בחו"ל, על בן / בת זוגך להיות רשום/ה ב- (A.I.R.E (L'Anagrafe degli Italiani Residenti all'Estero בקונסוליה האיטלקית בתל אביב או בירושלים. בתאריך 5 באוקטובר נכנס לתוקף חוק מס' 113 (חוק סאלביני) שהפך  לחוק מספר. 132 ב -1 בדצמבר 2018 אשר מכיל בתוכו שינוים חשובים בהקשר הגשת הבקשה ופרק הזמן לקבלת האזרחות

החוק הנוכחי המעניק לאזרחות האיטלקית מתוקף הורשה, קובע כי נשים יכולות להחזיק אך לא להעביר את אזרחותם לילדיהם שנולדו לפני 1 בינואר 1948, תאריך שבו איטליה הפכה לרפובליקה. על פי חוק האזרחות משנת 1912, רק גברים הורשו להעביר את האזרחות האיטלקית לילדיהם. לא זו בלבד שמדובר באפליה ברורה כנגד זכויותיהם של נשים בהשוואה לגברים איטלקים, קיימים מקרים שבמשפחה אחת ישנם צאצאים אשר עומדים בתנאים לקבלת האזרחות האיטלקית לעומת אחיהם/אחיותיהם שנולדו לפני שנת 1948 ואשר אינם עומדים בתנאים בהתאם לחוק זה. ניתן להתגבר על בעיה זו בהיעדר חקיקה מתקנת  על ידי בית המשפט האיטלקי.

nשרדנו מקבל לעתים קרובות שאלות בנוגע לאזרחות איטלקית  מכח הורשה: "סבא שלי נולד באיטליה לאזרחים איטלקים ולאחר מכן עלה לארץ. האם  גם אני וילדי יכולים לקבל  אזרחות איטלקית ולהוציא דרכון איטלקי?" אם זה מתוך נוסטלגיה, הרצון להתגורר או לעבוד או בכל מקום באיחוד האירופיץ.  ישראלים  , צאצאים של אזרחים איטלקים מאיטליה, לוב, מצרים, רודוס וטוניסיה יכולים לרכוש את האזרחות מתוקף מוצאם או מכח קשר הדם (Jus Sanguinis)  ולהנות מכל האפשרויות שמציע הדרכון האירופאי