מאמרים נוספים

אזרחות איטלקית מתוקף נישואים לאזרח איטלקי

אם אתה נשוי לאזרח איטלקי, אתה זכאי לאזרחות לאחר שנתיים של נישואין במידה והנך מתגורר באיטליה (התקופה מתקצרת לשנה במקרה וישנם ילדים משותפים) ו 3 שנים אם אתה מתגורר בחו"ל (התקופה מתקצרת לשנה וחצי במקרה וישנם ילדים משותפים). אם הנך מתגורר בחו"ל, על בן / בת זוגך להיות רשום/ה ב- (A.I.R.E (L'Anagrafe degli Italiani Residenti all'Estero בקונסוליה האיטלקית בתל אביב או בירושלים. בתאריך 5 באוקטובר נכנס לתוקף חוק מס' 113 (חוק סאלביני) שהפך  לחוק מספר. 132 ב -1 בדצמבר 2018 אשר מכיל בתוכו שינוים חשובים בהקשר הגשת הבקשה ופרק הזמן לקבלת האזרחות

המשך לקרוא >

הכרה באזרחות איטלקית לצאצאיהם של נשים איטלקיות שנולדו לפני 1948

החוק הנוכחי המעניק לאזרחות האיטלקית מתוקף הורשה, קובע כי נשים יכולות להחזיק אך לא להעביר את אזרחותם לילדיהם שנולדו לפני 1 בינואר 1948, תאריך שבו איטליה הפכה לרפובליקה. על פי חוק האזרחות משנת 1912, רק גברים הורשו להעביר את האזרחות האיטלקית לילדיהם. לא זו בלבד שמדובר באפליה ברורה כנגד זכויותיהם של נשים בהשוואה לגברים איטלקים, קיימים מקרים שבמשפחה אחת ישנם צאצאים אשר עומדים בתנאים לקבלת האזרחות האיטלקית לעומת אחיהם/אחיותיהם שנולדו לפני שנת 1948 ואשר אינם עומדים בתנאים בהתאם לחוק זה. ניתן להתגבר על בעיה זו בהיעדר חקיקה מתקנת  על ידי בית המשפט האיטלקי.

המשך לקרוא >

דרכון איטלקי | שאלות ותשובות

דרכון איטלקי הוא אחד הדרכונים הטובים ביותר בעולם, על פי מדד המדרג כמה בכמה מדינות כל דרכון מאפשר לבעליו לבקר ללא צורך באשרה . הדרכון האיטלקי מאפשר לבעליו לבקר ב 187 מדינות ללא צורך בויזה ובכך מציב אותו בשנת 2019 במקום הרביעי על פי מדד זה יחד עם דנמרק, פינלנד, ספרד ושבדיה.

איטליה  ירדה מקום אחד בשנת 2018  מקום אחד מאז תחילת השנה, למרות שאזרחיה עדיין  יכולים עדיין לבקר באותו מספר של מדינות. מה ששינה את הדירוג הוא כי בעלי הדרכון החזקים ביותר בעולם - היפנים - הורשו לאחרונה לבקשר במינאמר ללא צורך בויזה.

המשך לקרוא >

אזרחות איטלקית | כל הדרכים מובילות לאיטליה

מאת עו"ד לוקרציה קארולי

מי זכאי לאזרחות איטלקית?

אתה מעוניין בתושבות קבע או באזרחות איטלקית לצרכי מיסוי, מתוקף נישואים או פשוט הנך צאצא לאזרחים איטלקים? לא משנה מהי הסיבה,  קבלת האזרחות האיטלקית בערוץ הקונסולרי אינה מורכבת ברוב המקרים ואינה דורשת מאמץ מיוחד.

קיימות שתי אפשרויות עיקריות המאפשרות לך לשהות באופן קבוע באיטליה - אזרחות איטלקית או תושבות קבע. לכל אחת יש את היתרונות וחסרונות שלה.

 

איטליה חברה באיחוד האירופי.  אזרח בעל דרכון איטלקי יכול לנוע בחופשיות  בכל מקום ברחבי איחוד אירופה ללא צריך באשרה כלשהיא על מנת לחיות או לעבוד. כמוכן,  אתה גם  רשאי  להחזיק באזרחות כפולה.

 

ישנן שלוש דרכים עיקריות לקבלת אזרחות איטלקית -  מכח הורשה (Jus Sangiunis) - צאצא לאזרחים איטלקים בקו ישיר, מתוקף נישואים לאזרח איטלקי, או מתוקף תושבות לאחר מספר שנים של שהייה חוקית באיטליה.

.

אזרחות איטלקית מכוח הורשה (Jus Sanguinis - קשר הדם)

 

אם אחד או שני ההורים שלך הם ממוצא איטלקי, או אפילו אם מישהו מאבותיך היה עובד בשירות הציבורי, סביר להניח שהנך זכאי לאזרחות איטלקית בתנאי שאף אחד מאבותיך לא ויתר על אזרחותו בעבר.

 

  • צאצאים להורים איטלקים (אם או אב) שהנם אזרחי איטליה (האזרחות  מועברת מהורה לילדיו ללא הגבלה של דור, בתנאי שאף אחד מהאבות (ancestors) מעולם ויתרו על האזרחותם)
  • העברת האזרחות מצד האם לצאצאיה אפשרית רק לילידים לאחר ה- 1 בינואר 1948 (ראה עדכון בנושא זה)
  • קטין החיי עם הורה שהפך לאזרח איטלקי יוכר גם הוא אוטומטית כאזרח איטלקי
  • אדם הטוען שהינו ממוצא איטלקי או בן לשושלת של איטלקים אולם אין בידיו הוכחה לכך יצטרך לספק הוכחות לטענתו שאבותיו שמרו על האזרחות האיטלקית

 

אזרחות איטלקית מתוקף נישואים

 

אם נישאת ל אזרח איטלקי והנך מתגורר/ת באיטליה, ניתן להגיש בקשה לאזרחות איטלקית לאחר כשנתיים מתאריך חתונתך. אם אתם מתגוררים מחוץ לאיטליה  תקופת ההמתה לפני הגשת הבקשה מתארכת ל 3 שנים. תקופת ההמתנה מתקצרת לחצי בשתי המקרים במידה ויש לך ילדים משותפים עם בן הזוג האיטלקי.

 

אזרחות המוענקת לאדם שנולד על אדמת איטליה בתנאים הבאים:

 

  • שהוריו אינם ידועים, חסרי נתינות או לא יכולים לעביר את אזרחותם לילדם על פי חוקי המדינה שבה הם אזרחים
  • ממוצא לא ידוע,  אשר נמצא על אדמת איטליה ולא ניתן לאמת את אזרחותו הטבעית
  • אדם שנולד על אדמת איטליה והתגורר בה עד גיל 18 זכאי לאזרחות איטלקית גם אם הוריו אינם ממוצא איטלקי

 

אזרחות איטלקית מתוקף תושבות

 

אזרחים של האיחוד האירופי חייבים להיות רשומים רשמית כתושבים באיטליה לפני שניתן יהיה להגיש בקשה לאזרחות איטלקית. אזרחים זרים מחוץ לאיחוד האירופי כמו למשל אזרחים ישראלים יזדקקו ל10 שנים של מגורי קבע באיטליה לפני שיוכלו להגיש בקשה  לאזרחות. כמובן שכל אחד מהערוצים האלו כולל עלויות שונות ודורש מסמכים ספציפיים. כך גם תקופת ההמתנה משתנה בהתאם לסיבת זכאותו של אותו אדם לאזרחות איטלקית.

 

אזרחות איטלקית לקטין מאומץ

 

הזכות  מורחבת לכל קטין המאומץ על ידי אזרח איטלקי באמצעות בית המשפט האיטלקי, או במקרה של אימוץ בחו"ל שנקבע תקף באיטליה באמצעות צו שהוציא בית המשפט לנוער לרשום את הקטין במשרד Anagrafe רישמי.

 

תושבות קבע באיטליה

 

אם באפשרותך להוכיח שהנך מתגורר באיטליה לפחות 5 שנים, ניתן להגיש בקשה לתושבות קבע דרך סניף הדואר,  או תחנת המשטרה QUESTURA. יהיה עליך להציג את כל המסמכים הרלוונטיים כמו למשל דרכון, תעודות הלידה וכתובות מגורים שהתגוררת בהם במשך חמש השנים האחרונות. תושבות קבע מעניקה כמעט את אותם הזכויות כמו האזרחות אך ניתנת לביטול אם שהיית מחוץ לאיחוד האירופי במשך יותר משנה או ששהית מחוץ לאיטליה במשך 6 שנים.

 

לאחרונה הוכנסו מספר חידושים על ידי ממשלת איטליה המאפשרות קבלת אשרות שהיה למשקעים על סמך השקעות שונות באיטליה -2 מיליון יורו באג"ח ממשלתי או מיליון יורו בחברה איטלקית או 500,000 יורו בחברת סטארט-אפ איטלקית.

 

כך גם לגבי זרים, בעלי הון המעוניינים להעביר את התושבות הפיסקלית שלהם לאיטליה. אלו ידרשו לשלם מס שטוח על סך 100,000 יורו בשנה על כל הכנסותיהם.

עדכון - 5/10/2018: שינויים לחוק האזרחות האיטלקי

ב 5 באוקטובר 2018 נכנסו לתוקף שינויים בחוק ההגירה והאזרחות   (Decreto Salvini  Decreto Legge 113/2018)

 

סעיף 14 לחוק המעודכן מכיל שינויים בנהלים הנוכחיים בנוגע להגשת  הבקשות לאזרחות איטלקית.  השינויים העיקריים בחוק האיטלקי נוגעים בעיקר לפרק הזמן (שהוכפל)  שבו על משרד הפנים לקבל החלטה והעלאת דמי היישום. אף על פי שהוצע להכיל בתיקון גם בזכויותיהם של נשים איטלקיות להעניק את האזרחות האיטלקית לצאצאיהם, הוסר תיקון זה מהטיוטה ולא נכלל בנוסח הסופי. תיקון זה צפוי להיכלל בחקיקה עתידית.

 

להלן השינויים העיקריים שהוכנסו לחוק.

 

  • סעיף 9bis, פסקה 2: סכום הגשת הבקשה שונה מ 200 יורו ל 250 יורו
  • בסוף סעיף 9bis נוסף טקסט (סעיף 1-9 ter) הקשור קבלת אזרחות איטלקית מתוקף נישואים ומתוקף שהייה באיטליה אשר מגדילה את משך הזמן מ 24 חודשים ל48 חודשים מיום הצגת הבקשה
  • הגדלת הפרק הזמן מ 24 חודשים ל 48 חודשים מיום הגשת הבקשה להכרה באזרחות איטלקית חלה גם על בקשות דרך רשת הקונסוליה האיטלקית ברחבי העולם או הרשות המקומית (anagrafe) בנוגע למקרים מלפני 1948.

משרדנו הינו מהוותיקים במשרדים אשר העוסקים בתחום האזרחות האיטלקית.  במהלך שני העשורים האחרונים טיפלנו בהצלחה בעשרות מקרים מורכבים בתחום זה והצלחנו לסייע לישראלים רבים את ה  גם במקרים מאד מורכבים שבהם נתקלו בסירוב מצד שגרירות איטליה בישראל. צוות המשרד ישמח לעמוד לרשותך לכל מידע נוסף

דרכון איטלקי | שאלות ותשובות

הכרה באזרחות  לצאצאיהם של נשים איטלקיות שנולדו לפני 1948

אזרחות איטלקית מתוקף נישואים לאזרח איטלקי

אם את/ה נשוי/ה לאזרח איטלקי, את/v זכאי/ת לאזרחות לאחר שנתיים של נישואין (התקופה מתקצרת לשנה במקרה וישנם ילדים משותפים) במידה את/ה גר/ה באיטליה ו 3 שנים אם את/ה מתגורר בחו"ל (התקופה מתקצרת לשנה וחצי במקרה וישנם ילדים משותפים). אם הנך מתגורר/ת בחו"ל, על בן / בת זוגך להיות רשום/ה ב- (A.I.R.E (L'Anagrafe degli Italiani Residenti all'Estero בקונסוליה האיטלקית בתל אביב או בירושלים. בתאריך 5 באוקטובר נכנס לתוקף חוק מס' 113 (חוק סאלביני) שהפך  לחוק מספר. 132 ב -1 בדצמבר 2018 אשר מכיל בתוכו שינוים חשובים בהקשר הגשת הבקשה ופרק הזמן לקבלת האזרחות

החוק הנוכחי המעניק לאזרחות האיטלקית מתוקף הורשה, קובע כי נשים יכולות להחזיק אך לא להעביר את אזרחותם לילדיהם שנולדו לפני 1 בינואר 1948, תאריך שבו איטליה הפכה לרפובליקה. על פי חוק האזרחות משנת 1912, רק גברים הורשו להעביר את האזרחות האיטלקית לילדיהם. לא זו בלבד שמדובר באפליה ברורה כנגד זכויותיהם של נשים בהשוואה לגברים איטלקים, קיימים מקרים שבמשפחה אחת ישנם צאצאים אשר עומדים בתנאים לקבלת האזרחות האיטלקית לעומת אחיהם/אחיותיהם שנולדו לפני שנת 1948 ואשר אינם עומדים בתנאים בהתאם לחוק זה. ניתן להתגבר על בעיה זו בהיעדר חקיקה מתקנת  על ידי בית המשפט האיטלקי.

אם אתה נשוי לאזרח איטלקי, אתה זכאי לאזרחות לאחר שנתיים של נישואין במידה והנך מתגורר באיטליה (התקופה מתקצרת לשנה במקרה וישנם ילדים משותפים) ו 3 שנים אם אתה מתגורר בחו"ל (התקופה מתקצרת לשנה וחצי במקרה וישנם ילדים משותפים). אם הנך מתגורר בחו"ל, על בן / בת זוגך להיות רשום/ה ב- (A.I.R.E (L'Anagrafe degli Italiani Residenti all'Estero בקונסוליה האיטלקית בתל אביב או בירושלים. בתאריך 5 באוקטובר נכנס לתוקף חוק מס' 113 (חוק סאלביני) שהפך  לחוק מספר. 132 ב -1 בדצמבר 2018 אשר מכיל בתוכו שינוים חשובים בהקשר הגשת הבקשה ופרק הזמן לקבלת האזרחות