Web Analytics

מאמרים נוספים

אזרחות איטלקית מתוקף נישואים לאזרח איטלקי

אם אתה נשוי לאזרח איטלקי, אתה זכאי לאזרחות לאחר שנתיים של נישואין במידה והנך מתגורר באיטליה (התקופה מתקצרת לשנה במקרה וישנם ילדים משותפים) ו 3 שנים אם אתה מתגורר בחו"ל (התקופה מתקצרת לשנה וחצי במקרה וישנם ילדים משותפים). אם הנך מתגורר בחו"ל, על בן / בת זוגך להיות רשום/ה ב- (A.I.R.E (L'Anagrafe degli Italiani Residenti all'Estero בקונסוליה האיטלקית בתל אביב או בירושלים. בתאריך 5 באוקטובר נכנס לתוקף חוק מס' 113 (חוק סאלביני) שהפך  לחוק מספר. 132 ב -1 בדצמבר 2018 אשר מכיל בתוכו שינוים חשובים בהקשר הגשת הבקשה ופרק הזמן לקבלת האזרחות

המשך לקרוא >

הכרה באזרחות איטלקית לצאצאיהם של נשים איטלקיות שנולדו לפני 1948

החוק הנוכחי המעניק לאזרחות האיטלקית מתוקף הורשה, קובע כי נשים יכולות להחזיק אך לא להעביר את אזרחותם לילדיהם שנולדו לפני 1 בינואר 1948, תאריך שבו איטליה הפכה לרפובליקה. על פי חוק האזרחות משנת 1912, רק גברים הורשו להעביר את האזרחות האיטלקית לילדיהם. לא זו בלבד שמדובר באפליה ברורה כנגד זכויותיהם של נשים בהשוואה לגברים איטלקים, קיימים מקרים שבמשפחה אחת ישנם צאצאים אשר עומדים בתנאים לקבלת האזרחות האיטלקית לעומת אחיהם/אחיותיהם שנולדו לפני שנת 1948 ואשר אינם עומדים בתנאים בהתאם לחוק זה. ניתן להתגבר על בעיה זו בהיעדר חקיקה מתקנת  על ידי בית המשפט האיטלקי.

המשך לקרוא >

דרכון איטלקי | שאלות ותשובות

דרכון איטלקי הוא אחד הדרכונים הטובים ביותר בעולם, על פי מדד המדרג כמה בכמה מדינות כל דרכון מאפשר לבעליו לבקר ללא צורך באשרה . הדרכון האיטלקי מאפשר לבעליו לבקר ב 187 מדינות ללא צורך בויזה ובכך מציב אותו בשנת 2019 במקום הרביעי על פי מדד זה יחד עם דנמרק, פינלנד, ספרד ושבדיה.

איטליה  ירדה מקום אחד בשנת 2018  מקום אחד מאז תחילת השנה, למרות שאזרחיה עדיין  יכולים עדיין לבקר באותו מספר של מדינות. מה ששינה את הדירוג הוא כי בעלי הדרכון החזקים ביותר בעולם - היפנים - הורשו לאחרונה לבקשר במינאמר ללא צורך בויזה.

המשך לקרוא >

אזרחות איטלקית מכוח הורשה

מאת עו"ד לוקרציה קארולי

אזרחות האיטלקית מוסדרת על ידי החוק מס. 91/1992 (ותקנות לביצועו: צו נשיאותי מס. 572 12/10/1993, צו נשיאותי מס. 362 18/04/1994) אשר בניגוד לחוקים קודמים, מכיר בזכות הפרט להחזיק ביותר מאזרחות אחת בו זמנית.

 

חקיקת חוק האזרחות  חל על:

 

  • אזרחים איטלקים מלידה שאיבדו את אזרחותם ומבקשים להשיבה.
  • צאצאים של אזרחים איטלקים המבקשים להפוך לאזרחים איטלקים
  • אזרחים זרים המבקשים להתאזרח ולהפוך לאזרחים איטלקים

 

מי זכאי לאזרחות איטלקית?

.

רכישה אוטומטית

  • צאצאים להורים איטלקים (אם או אב) שהנם אזרחי איטליה (האזרחות  מועברת מהורה לילדיו ללא הגבלה של דור, בתנאי שאף אחד מהאבות (ancestors) מעולם ויתרו על האזרחותם)
  • העברת האזרחות מצד האם לצאצאיה אפשרית רק לילידים לאחר ה- 1 בינואר 1948 (ראה עדכון בנושא זה)
  • קטין החיי עם הורה שהפך לאזרח איטלקי יוכר גם הוא אוטומטית כאזרח איטלקי
  • אדם הטוען שהינו ממוצא איטלקי או בן לשושלת של איטלקים אולם אין בידיו הוכחה לכך יצטרך לספק הוכחות לטענתו שאבותיו שמרו על האזרחות האיטלקית

 

אזרחות המוענקת לאדם שנולד על אדמת איטליה בתנאים הבאים:

  • שהוריו אינם ידועים, חסרי נתינות או לא יכולים לעביר את אזרחותם לילדם על פי חוקי המדינה שבה הם אזרחים
  • ממוצא לא ידוע,  אשר נמצא על אדמת איטליה ולא ניתן לאמת את אזרחותו הטבעית

 

קטין מאומץ

הזכות  מורחבת לכל קטין המאומץ על ידי אזרח איטלקי באמצעות בית המשפט האיטלקי, או במקרה של אימוץ בחו"ל שנקבע תקף באיטליה באמצעות צו שהוציא בית המשפט לנוער לרשום את הקטין במשרד Anagrafe רישמי.

עדכון - 5/10/2018: שינויים לחוק האזרחות האיטלקי

ב 5 באוקטובר 2018 נכנסו לתוקף שינויים בחוק ההגירה והאזרחות   (Decreto Salvini  Decreto Legge 113/2018)

 

סעיף 14 לחוק המעודכן מכיל שינויים בנהלים הנוכחיים בנוגע להגשת  הבקשות לאזרחות איטלקית.  השינויים העיקריים בחוק האיטלקי נוגעים בעיקר לפרק הזמן (שהוכפל)  שבו על משרד הפנים לקבל החלטה והעלאת דמי היישום. אף על פי שהוצע להכיל בתיקון גם בזכויותיהם של נשים איטלקיות להעניק את האזרחות האיטלקית לצאצאיהם, הוסר תיקון זה מהטיוטה ולא נכלל בנוסח הסופי. תיקון זה צפוי להיכלל בחקיקה עתידית.

 

להלן השינויים העיקריים שהוכנסו לחוק.

 

  • סעיף 9bis, פסקה 2: סכום הגשת הבקשה שונה מ 200 יורו ל 250 יורו
  • בסוף סעיף 9bis נוסף טקסט (סעיף 1-9 ter) הקשור קבלת אזרחות איטלקית מתוקף נישואים ומתוקף שהייה באיטליה אשר מגדילה את משך הזמן מ 24 חודשים ל48 חודשים מיום הצגת הבקשה
  • הגדלת הפרק הזמן מ 24 חודשים ל 48 חודשים מיום הגשת הבקשה להכרה באזרחות איטלקית חלה גם על בקשות דרך רשת הקונסוליה האיטלקית ברחבי העולם או הרשות המקומית (anagrafe) בנוגע למקרים מלפני 1948.

משרדנו הינו מהוותיקים במשרדים אשר העוסקים בתחום האזרחות האיטלקית.  במהלך שני העשורים האחרונים טיפלנו בהצלחה בעשרות מקרים מורכבים בתחום זה והצלחנו לסייע לישראלים רבים את ה  גם במקרים מאד מורכבים שבהם נתקלו בסירוב מצד שגרירות איטליה בישראל. צוות המשרד ישמח לעמוד לרשותך לכל מידע נוסף

אזרחות איטלקית מכוח הורשה

מאת עו"ד לוקרציה קארולי

אזרחות האיטלקית מוסדרת על ידי החוק מס. 91/1992 (ותקנות לביצועו: צו נשיאותי מס. 572 12/10/1993, צו נשיאותי מס. 362 18/04/1994) אשר בניגוד לחוקים קודמים, מכיר בזכות הפרט להחזיק ביותר מאזרחות אחת בו זמנית.

 

חקיקת חוק האזרחות האיטלקית חל על:

 

  • אזרחים איטלקים מלידה שאיבדו את אזרחותם ומבקשים להשיבה.
  • צאצאים של אזרחים איטלקים המבקשים להפוך לאזרחים איטלקים
  • אזרחים זרים המבקשים להתאזרח ולהפוך לאזרחים איטלקים

 

מי זכאי לאזרחות איטלקית

 

רכישה אוטומטית

  • צאצאים להורים איטלקים (אם או אב) שהנם אזרחי איטליה (האזרחות האיטלקית מועברת מהורה לילדיו ללא הגבלה של דור, בתנאי שאף אחד מהאבות (ancestors) מעולם ויתרו על האזרחות האיטלקית)
  • העברת האזרחות מצד האם לצאצאיה אפשרית רק לילידים לאחר ה- 1 בינואר 1948*
  • קטין החיי עם הורה שהפך לאזרח איטלקי יוכר גם הוא אוטומטית כאזרח איטלקי
  • אדם הטוען שהינו ממוצא איטלקי או בן לשושלת של איטלקים אולם אין בידיו הוכחה לכך יצטרך לספק הוכחות לטענתו שאבותיו שמרו על האזרחות האיטלקית

 

אזרחות איטלקית מוענקת לאדם שנולד על אדמת איטליה:

  • שהוריו אינם ידועים, חסרי נתינות או לא יכולים לעביר את אזרחותם לילדם על פי חוקי המדינה שבה הם אזרחים
  • ממוצא לא ידוע, נמצא על אדמת איטליה ואשר לא ניתן לאמת את אזרחותו הטבעית

 

אזרחות איטלקית לקטין מאומץ

הזכות לאזרחות איטלקית מורחבת לכל קטין המאומץ על ידי אזרח איטלקי באמצעות בית המשפט האיטלקי, או במקרה של אימוץ בחו"ל שנקבע תקף באיטליה באמצעות צו שהוציא בית המשפט לנוער לרשום את הקטין במשרד Anagrafe רישמי.

עדכון - 5/10/2018: שינויים לחוק האזרחות האיטלקי

ב 5 באוקטובר 2018 נכנסו לתוקף שינויים בחוק ההגירה והאזרחות האיטלקית  (Decreto Salvini  Decreto Legge 113/2018)

 

סעיף 14 לחוק המעודכן מכיל שינויים בנהלים הנוכחיים בנוגע להגשת  הבקשות לאזרחות איטלקית.  השינויים העיקריים בחוק האיטלקי נוגעים בעיקר לפרק הזמן (שהוכפל)  שבו על משרד הפנים לקבל החלטה והעלאת דמי היישום. אף על פי שהוצע להכיל בתיקון גם בזכויותיהם של נשים איטלקיות להעניק את האזרחות האיטלקית לצאצאיהם, הוסר תיקון זה מהטיוטה ולא נכלל בנוסח הסופי. תיקון זה צפוי להיכלל בחקיקה עתידית.

 

להלן השינויים העיקריים שהוכנסו לחוק.

 

  • סעיף 9bis, פסקה 2: סכום הגשת הבקשה שונה מ 200 יורו ל 250 יורו
  • בסוף סעיף 9bis נוסף טקסט (סעיף 1-9 ter) הקשור קבלת אזרחות איטלקית מתוקף נישואים ומתוקף שהייה באיטליה אשר מגדילה את משך הזמן מ 24 חודשים ל48 חודשים מיום הצגת הבקשה
  • הגדלת הפרק הזמן מ 24 חודשים ל 48 חודשים מיום הגשת הבקשה להכרה באזרחות איטלקית חלה גם על בקשות דרך רשת הקונסוליה האיטלקית ברחבי העולם או הרשות המקומית (anagrafe) בנוגע למקרים מלפני 1948.

משרדנו הינו מהוותיקים במשרדים אשר העוסקים בתחום האזרחות האיטלקית.  במהלך שני העשורים האחרונים טיפלנו בהצלחה בעשרות מקרים מורכבים בתחום זה והצלחנו להשיב לישראלים רבים את האזרחות האיטלקית  גם במקרים שבהם נתקלו בסירוב מצד שגרירות איטליה בישראל.

דרכון איטלקי | שאלות ותשובות

הכרה באזרחות  לצאצאיהם של נשים איטלקיות שנולדו לפני 1948

אזרחות איטלקית מתוקף נישואים לאזרח איטלקי

אם את/ה נשוי/ה לאזרח איטלקי, את/v זכאי/ת לאזרחות לאחר שנתיים של נישואין (התקופה מתקצרת לשנה במקרה וישנם ילדים משותפים) במידה את/ה גר/ה באיטליה ו 3 שנים אם את/ה מתגורר בחו"ל (התקופה מתקצרת לשנה וחצי במקרה וישנם ילדים משותפים). אם הנך מתגורר/ת בחו"ל, על בן / בת זוגך להיות רשום/ה ב- (A.I.R.E (L'Anagrafe degli Italiani Residenti all'Estero בקונסוליה האיטלקית בתל אביב או בירושלים. בתאריך 5 באוקטובר נכנס לתוקף חוק מס' 113 (חוק סאלביני) שהפך  לחוק מספר. 132 ב -1 בדצמבר 2018 אשר מכיל בתוכו שינוים חשובים בהקשר הגשת הבקשה ופרק הזמן לקבלת האזרחות

< המשך לקרוא

החוק הנוכחי המעניק לאזרחות האיטלקית מתוקף הורשה, קובע כי נשים יכולות להחזיק אך לא להעביר את אזרחותם לילדיהם שנולדו לפני 1 בינואר 1948, תאריך שבו איטליה הפכה לרפובליקה. על פי חוק האזרחות משנת 1912, רק גברים הורשו להעביר את האזרחות האיטלקית לילדיהם. לא זו בלבד שמדובר באפליה ברורה כנגד זכויותיהם של נשים בהשוואה לגברים איטלקים, קיימים מקרים שבמשפחה אחת ישנם צאצאים אשר עומדים בתנאים לקבלת האזרחות האיטלקית לעומת אחיהם/אחיותיהם שנולדו לפני שנת 1948 ואשר אינם עומדים בתנאים בהתאם לחוק זה. ניתן להתגבר על בעיה זו בהיעדר חקיקה מתקנת  על ידי בית המשפט האיטלקי.

< המשך לקרוא

אם אתה נשוי לאזרח איטלקי, אתה זכאי לאזרחות לאחר שנתיים של נישואין במידה והנך מתגורר באיטליה (התקופה מתקצרת לשנה במקרה וישנם ילדים משותפים) ו 3 שנים אם אתה מתגורר בחו"ל (התקופה מתקצרת לשנה וחצי במקרה וישנם ילדים משותפים). אם הנך מתגורר בחו"ל, על בן / בת זוגך להיות רשום/ה ב- (A.I.R.E (L'Anagrafe degli Italiani Residenti all'Estero בקונסוליה האיטלקית בתל אביב או בירושלים. בתאריך 5 באוקטובר נכנס לתוקף חוק מס' 113 (חוק סאלביני) שהפך  לחוק מספר. 132 ב -1 בדצמבר 2018 אשר מכיל בתוכו שינוים חשובים בהקשר הגשת הבקשה ופרק הזמן לקבלת האזרחות

< המשך לקרוא